h

SP in actie tegen uitholling Sociaal Werkvoorzieningschap

7 november 2010

SP in actie tegen uitholling Sociaal Werkvoorzieningschap

Armoede werkt niet is de nieuwe actie van de SP tegen de bezuinigingen op de Sociale arbeidsvoorzieningen voor mensen met een arbeidshandicap. Zaterdag 6 november jl. vond de aftrap plaats in Roermond. De SP Venray was er bij!

www.armoedewerktniet.nlAls het aan het kabinet Rutte ligt moeten mensen met een arbeidsbeperking binnenkort inkomen gaan inleveren en worden er 30 duizend banen in de sociale werkvoorziening geschrapt. De rekening van de crisis komt dus direct bij mensen met een arbeidsbeperking terecht. Onaanvaardbaar vindt de SP!

De SP Limburg organiseerde daarom zaterdag 6 november een bijeenkomst voor alle Limburgse SP afdelingen om te gaan demonstreren op het marktplein van Roermond. Dit tot ongenoegen van de marktmeester die, door het rood zien van zijn marktplein, de politie dreigde te bellen. Verder dan een dreigement kwam het niet. Door te demonstreren lukte het de SP om aandacht te vragen voor de asociale plannen van het kabinet.

De SP wil voor mensen met een arbeidsbeperking juist een goed en fatsoenlijk inkomen met echte banen en prima begeleiding. Het nieuwe kabinet zorgt met de plannen er voor dat mensen met een arbeidsbeperking tot armoede worden veroordeeld. Dit kan niet de bedoeling zijn.

De SP heeft een speciale website hiervoor in het leven geroepen www.armoedewerktniet.nl. Op deze website kunnen mensen een petitie tekenen en informatie krijgen over de actie. Verder is er op 27 november a.s. een manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Volg deze link om naar de website van www.armoedewerktniet.nl te gaan.

U bent hier