h

Steeds meer klachten OV-chipkaart

5 december 2010

Steeds meer klachten OV-chipkaart

De SP in Provinciale Staten wil dat het voornemen om de strippenkaart in Limburg af te schaffen voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. Aanleiding hiervoor zijn de problemen met de ov-chipkaart bij Veolia.

De SP in Provinciale staten krijgt veel klachten over kapotte incheckpalen en te hoge rekeningen. Mensen krijgen soms het advies om maar papieren kaartjes te kopen en de ov-chipkaart maar links te laten liggen. De SP in Provinciale kaarten wil dat eerst de problemen met de ov-chipkaart worden opgelost voordat de strippenkaart wordt afgeschaft.
Zo wordt het wel heel onaantrekkelijk om de bus of de trein te nemen. Er worden voorbeelden gegeven van mensen die niet uit konden checken waardoor er onterecht geld van hun kaart werd afgeschreven. De SP wil dat reizigers worden gecompenseert voor de geleden schade. De SP heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Lees hier het gehele artikel op de website van de SP Limburg.

U bent hier