h

Zondag 30 januari zorgdebat bij TV Limburg

24 januari 2011

Zondag 30 januari zorgdebat bij TV Limburg

Op zondag 30 januari zendt TV Limburg het eerste grote verkiezingsdebat uit. Dit debat gaat over de zorg in Limburg. Namens de SP neemt lijsttrekker Thijs Coppus aan het debat deel.

Thijs Coppus: “Veel politici willen doen geloven alsof er moet worden bezuinigd op de gezondheidszorg. Maar dit is onzin. De Limburgers moeten zich niet wijs laten maken dat er geen geld is. De provincie heeft anderhalf miljard euro op de bank staan. Dit geld is afkomstig van de verkoop van Essent en is door de Limburgse consumenten bijeen gebracht. Grote problemen in de zorg kunnen hiermee worden opgelost.”

Lijsttrekker Thijs Coppus daagt alle partijen uit om te kiezen voor de buurten in plaats van de bobo's. “De SP wil goede zorg in de Limburgse buurten en dorpen. Ouderen moeten in hun dorp oud kunnen worden, niet in een groot verpleeghuis in de stad. Hopelijk vinden we de Limburgse politiek aan onze zijde bij het knokken voor zorg op menselijke maat.” Aldus Coppus.

Het zorgdebat wordt uitgezonden op zondag 30 januari bij TV Limburg om 11, 17 en 20 uur.

Lees hier het verslag.

U bent hier