h

SP afdelingen Venray en Horst kleuren Grubbenvorst rood

20 februari 2011

SP afdelingen Venray en Horst kleuren Grubbenvorst rood

Daar waar afdelingen van de SP meestal hun blik richten op de situatie in hun eigen gemeenten, lenen de verkiezingen voor Provinciale Staten zich uitstekend voor samenwerking tussen afdelingen. Afgelopen zaterdag, 19 februari, namen actieve leden van de afdelingen Horst aan de Maas en Venray de gelegenheid te baat om in Grubbenvorst de ZO-krant en verkiezingsfolders te verspreiden.
Gebroederlijk aan het werk voor een socialer Limburg

Grubbenvorst is uitgekozen voor deze speciale verkiezingsactie omdat dit dorp het beste voorbeeld is van hoe provinciale politiek een nare uitwerking kan hebben op de leefbaarheid van het dorp. Als Als de provincie Limburg haar zin krijgt, wordt Grubbenvorst omsingeld door een Zandverwerkingsinstallatie met een slibdepot, een uitbreidende veiling, de Floriade, Greenport inclusief Californië met megatuinbouwkassen tot wel 60 hectare, de Greenportlane (een autoweg die de A73 verbindt met de A67), het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Witveldweg met onder andere het Nieuw Gemengd Bedrijf met 35 duizend varkens, 1,2 miljoen kippen, een slachterij en een mestvergister! Grubbenvorst wordt een klein niemandsland tussen grote industrieterreinen.

Bij het verspreiden van de ZO-kranten vertelden verschillende passanten tegen de SP, dat ze blij waren met het besluit van de Tweede Kamer afgelopen donderdag, dat er een bouwstop komt op de bouw van megastallen. Dat werd als een echte opsteker ervaren. En dan blijkt dat de steun van de SP voor acties van de bevolking van Grubbenvorst als positief wordt ervaren. En dat is dan weer een opsteker voor al die SP-vrijwilligers!

U bent hier