h

SP start onderzoek onder medewerkers sociale werkplaatsen

17 februari 2011

SP start onderzoek onder medewerkers sociale werkplaatsen

Maandag 14 februari heeft Emile Roemer, tijdens een bezoek aan de kwekerij van de sociale werkplaats UW Groen in Utrecht, de aftrap gegeven voor een grootschalig onderzoek onder medewerkers van sociale werkplaatsen.

www.armoedewerktniet.nlVeel initiatieven van sociale werkplaatsen, zoals deze kwekerij, worden door de kabinetsplannen met sluiting bedreigd. De SP wil meer te weten komen over de problemen waar de medewerkers van de sociale werkplaatsen mee kampen en wil oplossingen voor de problemen horen.
Het CPB voorspelt een verlies van 30.000 banen bij de sociale werkplaatsen. De SP krijgt daar veel verontrustende berichten over. Uit de bezoeken aan de werkplaatsen blijkt dat het werk niet altijd wordt aangepast aan de handicap van de medewerker. Ook deugen de werkomstandigheden niet altijd. Bovendien zien we dat steeds meer mensen met een baan in de sociale werkplaats niet rond kunnen komen en schulden moeten maken. De vragenlijst is bedoeld om alle problemen en meningen van de medewerkers van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen.

De vragenlijst kan ook online: www.armoedewerktniet.nl/enquete worden ingevuld.

U bent hier