h

SP onderzoekt wat er leeft onder de WSWers

2 maart 2011

SP onderzoekt wat er leeft onder de WSWers

De SP is dinsdag 1 maart jl. begonnen met een grootscheepse enquete binnen de NLW. De SP wil meer te weten komen over de problemen waar de medewerkers van de sociale werkplaatsen mee kampen, en oplossingen voor de problemen horen. De eerste 150 enqueteformulieren zijn verspreid.
SP houdt enquete onder WSWers

Het CPB voorspelt een verlies van 30 duizend banen bij de sociale werkplaatsen. De SP krijgt van veel ongeruste mensen daar veel bericht over. Roemer zegt: ‘Er gaapt een diepe kloof tussen de werkelijkheid van het ministerie en de werkelijkheid van de medewerkers van de sociale werkplaatsen. Het werk wordt niet altijd aangepast aan de handicap van de medewerker. Ook deugen de werkomstandigheden niet altijd. Bovendien zien we dat steeds meer mensen met een baan in de sociale werkplaats niet rond kunnen komen en schulden moeten maken’.
De vragenlijst is bedoeld om alle problemen en meningen van de medewerkers van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen.

De vragenlijst kan ook via internet worden ingevuld, volg deze link om de enquete online in te vullen.
Kijk hier op de website van Armoede werkt niet!

U bent hier