h

Openheid over de Floriade

11 januari 2012

Openheid over de Floriade

Bij de Floriade wordt gemeenschapsgeld letterlijk in de zakken gegooid van de directie van de Floriade. De SP Limburg heeft de Raad van Commissarissen gevraagd de jaarrekening openbaar te maken. Echter de Floriade wil hierover geen verantwoording afleggen. De SP wil dat de Floriade verantwoording aflegt omdat er 30 miljoen euro belastinggeld in de tuinbouwtentoonstelling wordt gestoken. Onverteerbaar vindt de SP Limburg.
Lees het geel gearceerde met betrekking tot de directiesalarissen.

Tot op heden heeft de SP Limburg geen antwoord gehad van de Floriade. Omdat de SP de jaarrekening inmiddels via een andere in haar bezig heeft gekregen heeft de SP Limburg besloten deze jaarrekening openbaar te maken.

Thijs Coppus: "Naast een groot aantal onduidelijkheden over het exacte salaris van de directieleden, reis- en verblijfkosten en de auto’s van de directie, worden er ook een aantal zaken pijnlijk duidelijk. De twee directeuren van de Floriade ontvangen samen meer dan vijf ton en iedere commissaris ontvangt jaarlijks zo’n 21.500 euro. In 2010 heeft de raad van commissarissen 5 keer vergaderd. Ik snap wel waarom de heren van der Linden, Schinkelshoek en Vermeend niet willen reageren op mijn brief: het gaat hen om de poen. Hun poen!
"En hoewel de jaarrekening van de Floriade niet openbaar is, heb ik samen met de andere Limburgse Statenleden van de SP besloten om de stukken openbaar te maken en op internet te zetten. Dankzij de belastingbetalers hebben Paul Beck en Bert Stek een dik betaalde baan bij de Floriade en hebben mensen als Willem Vermeend en René van der Linden een leuk bijbaantje als commissaris. De Floriade vindt dat de inwoners van Limburg niet het recht hebben om te weten hoeveel deze mensen verdienen. Ik vind dat de Limburgers hier wél recht op hebben."

Via deze link kunt u het jaarverslag van de Floriade downloaden. (PDF)
Lees hier het artikel van de SP Limburg.

U bent hier