h

Floriade

26 november 2013

SP wil alsnog raadsenquête naar Floriade

De raadsfracties van de SP in Horst aan de Maas, Venlo en Venray willen alsnog een raadsenquête naar het financieel tekort bij de Floriade. Aanleiding hiervoor is het rapport van de commissie Hendriks waarin geen antwoord is gegeven op de vraag hoe het tekort van 9,5 miljoen euro kon ontstaan en wie hier verantwoordelijk voor is.

Lees verder
24 november 2013

Laat ze betalen!

Vermeend (PvdA) en Van der Linden (CDA) waren als commissaris verantwoordelijk voor het toezicht op de Floriade. Ondanks de financiële puinhoop die ze achterlieten, streken ze jaarlijks 11.000 euro netto op voor deze bijbaan en gaven ze de directie van de Floriade een bonus van meer dan een ton. Beide heren geven niet thuis als ze hier op worden aangesproken en grossieren ondanks hun falen nog steeds in bijbaantjes en commissariaten.

Lees verder
13 mei 2013

Geslaagde wandeling bij Floriade

Bijna 100 mensen hebben afgelopen Hemelvaartsdag, 9 mei, deelgenomen aan een wandeling bij het Floriadeterrein. De wandeling werd georganiseerd door de SP om de inwoners van Noord-Limburg te laten genieten van het park. Doordat de poorten waren gesloten konden de wandelaars niet het terrein op.
De Floriadewandeling was druk bezocht

Lees verder
2 mei 2013

SP organiseert Floriade wandeling

De SP organiseert op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, een wandeling over het Floriadeterrein. De wandeling is een protest tegen het grote verlies van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Daarnaast wil de SP alle inwoners van Noord-Limburg de gelegenheid geven om over het park te wandelen.

Lees verder
17 april 2013

SP vindt hoge vergoeding voorzitter onderzoekscommissie Floriade ongepast

De SP vindt het volstrekt ongepast dat de voorzitter van de onderzoekscommissie, die in opdracht van de Raad de financiële gang van zaken rondom de Floriade onderzoekt, 1200 euro per dag verdiend voor deze opdracht. De SP vraagt het College van B&W om opheldering.

Lees verder
3 april 2013

Is er gebrek aan belangstelling voor het Greenpark in Venlo?

Is er wel voldoende belangstelling van bedrijven voor het Greenpark Venlo? De SP vraagt zich dat openlijk af na een aantal artikelen in de media. Tijd voor vragen aan het College van B&W.

Lees verder
9 februari 2013

Voorstel SP voor raadsenquête Floriade krijgt geen steun in gemeenteraad

De SP heeft dinsdagavond 5 februari jl. in de gemeenteraad ingestemd naar een onafhankelijk onderzoek van de Floriade. Duidelijk moet worden of de Floriade een debacle is, hoe de financiële situatie heeft kunnen ontstaan en of de Floriade datgene heeft opgeleverd waarvoor de Floriade ooit bedoeld is geweest.

Lees verder
24 januari 2013

SP presenteert vastelaovendschlager over de Floriade

De Limburgse SP heeft net zoals de afgelopen jaren weer een carnavalskraker gepresenteerd. De nieuwste hit staat helemaal in het teken van het Floriade fiasco en heet “Weej gaon de bloome boete zette” (wij gaan de bloemen buiten zetten). “De inwoners van Limburg betalen de rekening van de Floriade. Daarom zit er niks anders op dan ondanks alle Floriade ellende de komende tijd de bloemen buiten te zetten.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Lees verder
12 januari 2013

SP: kan vertrek directeur Floriade verhinderd worden?

De SP stelt in de commissie middelen van aankomende woensdag 16 januari a.s. vragen over de geruchten van het vertrek van directeur Beck van de Floriade.

Lees verder
11 januari 2013

Limburgse SP wil raadsenquête naar falen Floriade

De gemeenteraadsfracties van de SP in de regio Venlo en de Statenfractie van de SP in de provincie Limburg willen een diepgaand onderzoek naar het falen van de Floriade. De SP heeft aangekondigd om met een voorstel voor een lokale variant van een parlementaire enquête te komen. “De onderste steen moet boven komen. Dit kan alleen door alle betrokkenen onder ede te horen.” Aldus SP Statenlid Thijs Coppus.

Lees verder

Pagina's

U bent hier