h

Reizigers willen dubbelspoor op de Maaslijn

12 oktober 2012

Reizigers willen dubbelspoor op de Maaslijn

De SP hield afgelopen woensdagochtend een handtekeningsactie op het treinstation in Oostrum. Een ding werd weer eens duidelijk. Reizigers willen zo snel mogelijk dubbelspoor op de Maaslijn!

In een klein uurtje verzamelde de SP rond de 135 handtekeningen van reizigers op het treinstation in Oostrum. Veel reizigers zijn ontevreden over de wijze waarop Veolia met de drukte in de treinen omgaat zo blijkt maar weer eens uit de kleine rondgang; een van de treinen was al zo vol dat reizigers al in Venray moeten staan. Door een langere trein in te zetten had Veolia dit al kunnen voorkomen. Maar het blijft kwakkelen zoals een van de reizigers het benoemt; dubbelspoor lost veel problemen op en er komt een snelle verbinding tussen Nijmegen en Venlo/Roermond.

In mei 2012 hield de SP al een enquête onder reizigers van Veolia over de drukte op de Maaslijn. De resultaten van de enquête waren helder. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat een meerderheid van de reizigers de drukte een probleem vindt. Twee derde van de reizigers op de Maaslijn vindt dat er te weinig zitplaatsen in de treinen van Veolia zijn. Ruim de helft van de ondervraagde reizigers vindt dit een probleem. Door de drukte maakt bijna een derde van de reizigers regelmatig gebruik van een alternatieve reisroute of een alternatief vervoersmiddel.

De SP wil met de handtekeningen, van Venray en die handtekeningen die elders op de treinstations van de Maaslijn zijn binnengehaald, er voor zorgen dat de verdubbeling van de Maaslijn hoog op de agenda komt te staan. Elke handtekening is daarvoor een bijdrage!

www.maaslijn.nu

U bent hier