h

Avondwake dienstapotheek gaat door!

27 februari 2013

Avondwake dienstapotheek gaat door!

Cohesie, de organisatie van aangesloten huisartsen in Noord-Limburg is in gesprek met BENU Apotheken en MC de Wieeenhof. Samen willen ze kijken of de dienstapotheek voor Venray behouden kan blijven. Voor de SP geen aanleiding om de avondwake te staken.

Het gevaar van dreigende sluiting is echter nog steeds niet geweken vindt Ronald van Hal, raadslid voor de SP: "Alle partners mogen dan wel met elkaar in gesprek zijn maar of er ook een doorbraak komt is nog maar de vraag. Het geeft mij ieder geval wel de hoop dat er zich een positieve ontwikkeling kan voordoen waardoor de dienstapotheek voor Venray behouden kan blijven. Daarom gaat onze actie aankomende donderdag de 28e gewoon door en blijven we aandacht vragen om de sluiting tegen te houden. Het kan toch niet zo zijn dat we straks in de nachtelijke uren naar Venlo moeten voor onze medicatie terwijl er in Venray bij wijze van spreken op elke uithoek een apotheek te vinden is. Ik blijf het een schande vinden dat het zo ver heeft moeten komen. Ik ben zelden zo verontwaardigd geweest als nu!

"Als de sluiting van de dienstapotheek een feit is zal dat vooral voor mensen die geen auto hebben, en die er alleen voor staan een probleem kunnen worden. Je zult maar een oudere zijn zonder auto met buren die je niet kent of weinig familie die ook nog eens ver weg woont of je kind heeft dringend medicatie nodig, die laat je geen uren wachten. De oplossing die we nu voorgeschoteld krijgen: een soort van taxi laten rijden tussen de dienstapotheek in Venlo en de mensen die medicatie nodig hebben maar dat niet kunnen ophalen. Ik vindt dat een farce en absoluut niet kunnen met zo veel apotheken in de buurt. Daarnaast vindt ik het ook een vreemde ontwikkeling: je hebt een huisartsenpost die je wel in stand houdt maar een voorziening die net zo belangrijk is breek je af. Met de avondwake houden we de druk op de ketel zodat alle partijen zich bewust blijven van hun gemeenschappelijke verantwoordelijkheid!"

De avondwake is donderdagavond van ca. 20 uur tot ongeveer middernacht. Er is gelegenheid tot het tekenen van een condoleanceregister.

U bent hier