h

Informatie-avond over WMO met kamerlid Renske Leijten (SP)

9 februari 2013

Informatie-avond over WMO met kamerlid Renske Leijten (SP)

Maandag 18 februari organiseert de Werkgroep Wmo Horst aan de Maas een informatieavond over de plannen van de regering met de Awbz, Wmo en PGB. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.

Renske Leijten, lid van de SP-fractie in de Tweede Kamer, gaat in op de plannen van de regering en gaat vervolgens in discussie met Raoul Bakkes, directeur Verpleging & Verzorging Proteion Thuiszorg, Twan Jansen, wethouder gemeente Venray en Lyan Peppelenbroek, PGB-ambassadrice voor de gemeente Horst aan de Maas. De informatieavond wordt rond 21.00 uur afgesloten.
Het kabinet (VVD/PvdA) wil miljarden bezuinigen op zorg en bege¬leiding. De gemeenten krijgen straks de opdracht grote delen van de AWBZ in de vorm van de Wmo uit te voeren. Maar van het geld dat ze daarvoor nodig heeft, krijgt de gemeente maar 75%. De gemeente wordt dus bij voorbaat met 25% gekort! Daardoor krijgen veel mensen vanaf 2015 geen huishoudelijke verzor-ging meer en de druk op fami¬lie en vrienden zal verder toenemen. Vakbonden, organisaties voor gehandicapten en ouderen en werkers in de Thuiszorg verzetten zich daarom tegen die plannen.
Nu duidelijk wordt dat de gevolgen van de kabinetsplan¬nen desastreus zijn voor mensen die zorg nodig hebben en de werkgelegenheid voor velen op de tocht staat , moet volgens de Werkgroep Wmo de druk opgevoerd worden om de plannen van de regering van tafel te krijgen. In dat kader organiseert de werkgroep de informatieavond op 18 februari in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.

Wilt u informatie over de informatieavond, werkgroep Wmo of heeft u een andere vraag? Richt u zich dan tot: Paul Geurts (pgeurts1@home.nl of 06-57311011)

Meer informatie: horst.sp.nl/WMOindex.shtml

U bent hier