h

AWBZ-WMO

31 oktober 2014

De zorg komt naar u toe

In het programma Nieuwsuur van dinsdagavond 28 oktober jl. laten een aantal direct betrokkenen bij het decentralisatieproces van de zorg naar de gemeenten, zien dat het om veel omvangrijkere bezuinigingen gaat dan tot nu toe door de overheid wordt voorgesteld. Sjef Rambags, oud-directeur Thuiszorg Noord Limburg ziet het met lede ogen aan.

Lees verder
6 oktober 2014

Een luid welkom voor Van Rijn in Roermond

Vanmorgen wachtten SP’ers uit Venray en andere delen van Limburg staatssecretaris Van Rijn op voor het stadhuis in Roermond. Hiermee begon de tweede week van de afbraaktour door het land van de PvdA staatssecretaris. Het werd een warm welkom.

Lees verder
3 oktober 2014

Actie: red de zorg, stop de afbraak

Op 6 oktober organiseren een aantal SP-afdelingen in Limburg - waaronder de SP Venray - een hartelijk welkom aan staatssecretaris Van Rijn. Van Rijn komt rond 9.00 uur aan bij het Stadhuis in Roermond. De actie is gericht tegen het huidige kabinetsbeleid dat leidt tot afbraak van de zorg.

Lees verder
29 september 2014

Meerderheid raad wil niets doen aan topsalarissen

Afgelopen dinsdag 23 september diende SP Venray samen met PP2, InVENtief en PvdA een motie in om de gemeente op te dragen om geen zaken te doen met instellingen die zich niet houden aan de Wet Normering Topinkomens. Teleurstellend genoeg redde deze motie het niet. Blijkbaar vind een meerderheid van de Venrayse gemeenteraad het prima dat geld dat bestemd is voor de zorg in de zakken van bestuurders verdwijnt. 

Lees verder
24 augustus 2014

Aandacht voor sluiting verzorgingshuizen blijft nodig

De SP voerde zaterdag 23 augustus jl. in het Venrayse winkelcentrum actie tegen de massale sluiting van verzorgingshuizen. Door de aangekondigde bezuinigingen op de langdurige zorg sluiten steeds meer zorginstellingen de deuren. Bewoners moeten gedwongen verhuizen uit hun vertrouwde woning, wijk en stad. Een deel van het personeel wordt ontslagen. Dit leidt tot trieste situaties.

Lees verder
5 mei 2014

Strijdbare 1 mei protestbijeenkomst; op de bres voor goede zorg en banen!

Een kleine honderdvijftig werknemers van De Zorggroep demonstreerden donderdagavond 1 mei samen met de SP-afdelingen in Noord- en Midden-Limburg  voor het Limburg Museum in Venlo tegen de ontslaggolf bij de zorginstelling en de bezuinigingen van het VVD/PvdA-kabinet op de zorg.

Lees verder
27 april 2014

Programma 1 mei protestbijeenkomst De Zorggroep bekend

Komende donderdag 1 mei vindt om 19.30 uur in Venlo de protestbijeenkomst plaats tegen de bezuinigingen in de zorg en het beleid van De Zorggroep. De protestbijeenkomst vindt plaats op het plein voor het  Limburgs Museum (Julianapark).

Lees verder
18 april 2014

Keer het tij bij De Zorggroep!

De zorg staat onder druk. Het kabinet van VVD en PvdA, gesteund door D66, CU en SGP, hebben besloten dat het wel minder kan in de zorg. Minder geld! En de directie van De Zorggroep doet er nog een schepje boven op. Gevolg: Minder zorg! Verpleeg- en verzorgingshuizen worden gesloten, werknemers komen op straat te staan, vrijwilligers en mantelzorgers mogen de gaten vullen. Dat gaat fout! Kom daarom naar de protestbijeenkomst op 1 mei in venlo. 

Lees verder
12 april 2014

Protestbijeenkomst SP en werknemers De Zorggroep

De SP-afdelingen Horst aan de Maas, Venlo, Venray en Roermond organiseren samen met werknemers van de Zorggroep en Abvakabo op donderdagavond  1 mei een protestbijeenkomst in verband met de ontslagen bij De Zorggroep.

Lees verder
29 mei 2013

Kom in verzet en sta op voor de zorg

Steeds meer wordt de zorg verder uitgekleed. Van het basispakket blijft nog weinig over als het aan dit kabinet Rutte ligt. Het eigen risico stijgt ieder jaar en nu wordt er ook nog eens flink bezuinigd op de thuiszorg en de zorginstellingen.
De SP meent dat het tijd is voor actie en houdt zaterdag 8 juni in Amsterdam een grote demonstratie. Aankomende zaterdag 1 juni vraagt de SP hier in het winkelcentrum aandacht voor.

Lees verder

Pagina's

U bent hier