h

SP overhandigt ruim 750 handtekeningen aan apothekers

18 maart 2013

SP overhandigt ruim 750 handtekeningen aan apothekers

Afgelopen maandag heeft de SP afdeling Venray ruim 750 handtekeningen overhandigd aan vertegenwoordigers van apotheek De Wieënhof en BENU apotheken. Deze handtekeningen zijn binnen een week verzameld voor het behoud van de nachtapotheek in Venray. Geert Philipsen, onderhandelaar namens de in Cohesie verenigde huisartsen, was helaas verhinderd. Wethouder Jansen (PvdA) was ook uitgenodigd maar zonder kennisgeving afwezig.
De handtekeningen worden aangeboden aan de eigenaresse van de nachtapotheek.

Enige tijd geleden leek het er op dat de dienstapotheek per 1 maart definitief zou sluiten. Er zouden te weinig burgers gebruik maken van deze voorziening waardoor het onbetaalbaar zou worden. Met gemiddeld 3 bezoekers per nacht, dit wil zeggen 1.095 bezoekers per jaar en zorgverzekeraars die het afgelopen jaar samen een recordwinst boekten van zo’n 1,1 miljard euro zet de SP grote vraagtekens bij deze beweringen. Vandaar dat de partij in actie is gekomen met het organiseren van een avondwake voor de dienstapotheek op donderdag 28 februari. Een dag voor de avondwake werd duidelijk dat partijen weer in gesprek zouden gaan waarmee de definitieve sluiting twee weken werd uitgesteld. Maar uitstel betekent nog geen afstel, vandaar dat de SP besloot de actie door te zetten. Zij werden met open armen ontvangen bij apotheek De Wieënhof, wat hen aanmoedigde de actie voort te zetten omdat het volgens de apotheek zeker nog geen gelopen race was.

Ondertussen kwamen apothekers en zorgverzekeraar VGZ tijdens verdere gesprekken nader tot elkaar wat exact een week later tot het resultaat leidde dat de dienstapotheek in ieder geval tot en met juni geopend blijft. Op dat moment stond de teller van de handtekeningenactie op meer dan 750 steunbetuigingen en was er nog een actie in het centrum van Venray gepland. Het aantal, dat dus nog flink ruimer uit had kunnen vallen, is wat de SP betreft een duidelijk signaal uit de Venrayse bevolking waarvan een groot deel ook vindt dat de nachtapotheek definitief geopend moet blijven.

De SP feliciteerde de apothekers met het voorlopige resultaat en gaf tegelijkertijd de boodschap mee om zich hard te blijven maken voor het behoud van de nachtapotheek. Of de nachtapotheek definitief voor de Venrayse samenleving behouden blijft hangt af van landelijk beleid dat op dit moment vorm krijgt.

U bent hier