h

Maaslijn: reizigers bedankt

28 juni 2013

Maaslijn: reizigers bedankt

De SP hield woensdag 26 juni voorlopig voor het laatst een actie rondom de Maaslijn. Deze keer niet om actie te voeren om het spoor te verdubbelen maar om de reiziger te bedanken voor hun inzet aan de reizigersenquête in mei 2012.
Verdubbeling spoor binnen handbereik

De SP deelde afgelopen woensdag flyers uit om de reizigers te bedanken en hen te informeren hoe het nu verder gaat. De afgelopen jaren is het aantal reizigers op de spoorlijn sterk gestegen. Ondanks het feit dat er meer treinen rijden, is er in de spits vaak een tekort aan zitplaatsen. De SP wilde weten hoe groot de drukte is en of reizigers dit als een probleem ervaren. In mei 2012 werden reizigers op de Maaslijn hierop massaal bevraagd, ook in Venray.

De resultaten van de enquête waren helder. Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat een meerderheid van de reizigers de drukte een probleem vindt. Twee derde van de reizigers op de Maaslijn vond dat er te weinig zitplaatsen in de treinen van Veolia zijn. Ruim de helft van de ondervraagde reizigers vond dit een probleem. Door de drukte maakt bijna een derde van de reizigers regelmatig gebruik van een alternatieve reisroute of een alternatief vervoersmiddel. De SP ging met de uitslag richting Provincie om het op de agenda te krijgen. Gedeputeerde Van den Broeck maakte zich hard voor verdubbeling van de Maaslijn maar wilde bij voorkeur het liefst ook elektrificatie.

Het dubbele spoor ligt er nog niet. Zover is het nog niet. De toezeggingen zijn er, maar er moet nog veel werk gedaan worden voordat de Maaslijn echt op het gehele traject dubbelspoor is. De SP houdt de vinger aan de pols en zal blijven informeren over de voortgang van verdubbeling van de Maaslijn.

Ga hier naar de website www.maaslijn.nu

U bent hier