h

Jan Hendriks: met een stem op de SP heb je ook na 19 maart nog profijt!

13 maart 2014

Jan Hendriks: met een stem op de SP heb je ook na 19 maart nog profijt!

Terwijl alle andere partijen in het centrum van Venray stonden was de SP met vele leden actief in de volkswijken van Venray, Brukske en Veltum.

Hoewel het er niet zo druk was heeft de SP vele gesprekken met mensen kunnen voeren en ook mensen over de streep kunnen trekken om op 19 maart op de SP te stemmen. Jan Hendriks: "Een van deze mensen zei ook zeer terecht 'jullie denken toch niet echt dat je met het uitdelen van alleen maar een folder mensen kunt bewegen om te gaan stemmen!'  En daar kon ik het alleen maar hartgrondig mee eens zijn. Ik heb deze mensen dan ook uitgelegd dat je de SP ook na 20 maart weer kunt tegen komen in de wijken en dorpen van Venray waar we dan weer gaan buurten in de buurt om te horen en te ervaren wat mensen echt bezig houdt in hun dagelijkse leven. En dat is toch iets meer dan canvassen alleen want ook daarna ondersteunen we mensen om datgene wat ze veranderen willen echt aan te pakken en daar steunen we bij waar we dat kunnen."

Helaas krijgt de SP ook vaak te horen dat mensen niet gaan stemmen. De SP blijft er op hameren hoe noodzakelijk dat deze keer is maar het is en blijft erg moeilijk om deze mensen te overtuigen.

De laatste week voor de verkiezingen gaat de SP nu in. Zaterdag 15 maart a.s. zal de SP te vinden zijn op de Grote Markt waar weer de nodige soep zal worden uitgedeeld. Jan Hendriks: "Het zijn juist deze plekken waar je echt in gesprek kunt gaan met de mensen en ze kunt overtuigen dat voor een 100% Sociaal Venray het toch echt nodig is om op de SP te gaan stemmen.

"Verder heeft natuurlijk ieder SP lid een affiche voor zijn raam hangen om duidelijk te maken dat de SP in heel de gemeente Venray leeft. En dat je dat niet hoeft te overdrijven, zoals een kandidaat bij mij in de straat voor SWV, die 11 posters met hemzelf erop op en rond zijn huis heeft hangen!

"Als lijsttrekker, die wel eens een knuppel in het hoenderhok gooit, was ik woensdag 12 maart jl. nog te horen in een radio debat. En zaterdag 15 maart op Peel en Maas TV met alle andere lijsttrekkers."

U bent hier