h

Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Lees hier alles over de gemeenteraadsverkiezingen welke op 19 maart 2014 gehouden worden.

15 mei 2014

Coalitieakkoord mist rode draad

Dinsdag 13 mei werd in een extra raadsvergadering het coalitieakkoord besproken. Op de tafel van ieder raadslid lag een mooi vormgegeven mapje met daarin een papieren versie van het akkoord. Op de kaft van het mapje wordt de ‘warme jas’ uitgebeeld die de coalitie voor alle inwoners, bedrijven en organisaties wil gaan creëren. Op de kaft van het akkoord staat vervolgens een lege paspop die met drie kleuren draad zal worden aangekleed. De gele van Samenwerking, de donkergroene van D’66 en de lichtgroene van het CDA. Meteen wordt dan al duidelijk dat dit coalitieakkoord de rode draad mist.

Lees verder
4 april 2014

CDA gaat formatie in met Samenwerking en D66

Na een gespreksronde met vijf partijen, waaronder de SP, heeft het CDA besloten een coalitie te willen formeren met Samenwerking Venray en D66. Dit maakte de partij bekend op de tweede openbare coalitiebespreking op 1 april. Deze keuze is geen verrassing. Het zijn de partijen die inhoudelijk het dichtste bij het CDA staan. Een sterke verandering in het beleid hoeft men dus niet te verwachten.

Lees verder
24 maart 2014

Linda Weijs niet in de gemeenteraad

Ze werd met voorkeursstemmen in de raad gekozen maar kiest er niet voor om haar raadszetel op te eisen. Linda Weijs ziet van haar raadslidmaatschap af. Wim Schellen, vierde op de verkiezingslijst, zal haar plaats innemen.

Lees verder
23 maart 2014

SP zet eerste voorkeur in ijskast

De SP heeft afgelopen woensdag in Venray een mooie verkiezingsuitslag neergezet. De huidige coalitie heeft vijf zetels verloren. De analyse die de SP heeft voor deze verkiezingsuitslag is dat dit een signaal van de kiezer is dat het echt anders moet. Ook hebben we naar aanleiding hiervan een duidelijke volgorde van voorkeur voor het vormen van een coalitie uitgesproken. 

Lees verder
21 maart 2014

Verdubbeling SP in Venray!

Afgelopen woensdag 19 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor SP Venray werd het een historische verkiezingsavond. Het verdubbelde van 2 naar 4 zetels in de gemeenteraad. Het werd 2e partij in Venray en behaalde twee en een half keer zoveel stemmen als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Een verslag van een zinderende avond.

Lees verder
13 maart 2014

Jan Hendriks: met een stem op de SP heb je ook na 19 maart nog profijt!

Terwijl alle andere partijen in het centrum van Venray stonden was de SP met vele leden actief in de volkswijken van Venray, Brukske en Veltum.

Lees verder
7 maart 2014

Maatschappelijke stage voor Viggo

De twaalfjarige Viggo Weijs liep tijdens de aftrap van de verkiezingen een dagje mee. En dat betekend bij de SP de handen uit de mouwen. Hier zijn verslag.

Lees verder
15 februari 2014

Geslaagde aftrap campagne

Afgelopen zaterdag 15 februari organiseerde de Venrayse SP-afdeling haar aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande. Plaats van handeling was de Grote Markt waar een eigen SP-terrasje werd gecreeërd. Speciale gast was landelijk partijleider Emile Roemer. Hij voerde keukentafelgesprekken met verschillende mensen en lanceerde met de onthulling van de drie speerpunten van SP Venray de campagne.

Lees verder
13 februari 2014

De idealen van Jan

Jan Hendriks zette een school op in Cuba en een medische post in Nicaragua en was actief betrokken in solidariteit comités voor landen als  Zuid-Afrika en Chili. Momenteel zet hij zich samen met zijn vrouw Alda Haegens (Venrayenaar van het jaar in 2011) in voor een project in San Mateo in Guatemala en voor een sociaal Venray. Op 19 maart voert hij de SP-lijst aan bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder
10 februari 2014

Emile Roemer bij aftrap campagne SP Venray

SP-voorman Emile Roemer is op zaterdag 15 februari op campagne door zijn thuisregio. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen bezoekt hij die dag twee Brabantse en twee Limburgse SP-afdelingen tijdens hun campagne.

Lees verder

Pagina's

U bent hier