h

Linda Weijs niet in de gemeenteraad

24 maart 2014

Linda Weijs niet in de gemeenteraad

Ze werd met voorkeursstemmen in de raad gekozen maar kiest er niet voor om haar raadszetel op te eisen. Linda Weijs ziet van haar raadslidmaatschap af. Wim Schellen, vierde op de verkiezingslijst, zal haar plaats innemen.

Linda Weijs: “Ik heb me ‘s morgens nog eens diep in de ogen gewreven toen ik wakker werd en Ronald (van Hal, voorzitter SP Venray) me appte dat ik met voorkeursstemmen in de gemeenteraad was gekozen. Ik kon het nog niet echt geloven. Voor mij was gelijk al duidelijk dat ik van mijn raadszetel af zou zien. De reden dat ik niet in de raad ga is eenvoudig. We hebben als SP afdeling met elkaar een volgorde op de lijst afgesproken. Ik heb bewust voor plaats 6 gekozen. Dit omdat we met 6 personen de taken goed kunnen verdelen zodat de balans met privé in orde blijft. Ik ben na zorgvuldig overleg binnen de SP en met het thuisfront tot de conclusie gekomen dat ik het raadswerk binnen een vierkoppige fractie met werk en privé op dit moment niet goed kan combineren. Ik ben overigens hartstikke blij met die 4 zetels. We hebben er de afgelopen jaren hard voor gewerkt. We gaan de komende 4 jaren er nog harder voor werken dat het er 6 of nog meer worden en dat is een belofte als het aan mij ligt.”

Bij de SP is het gebruikelijk dat de volgorde van de verkiezingslijst wordt aangehouden. Iedereen staat met reden op een bepaalde plek op de lijst. Ronald van Hal: “We spreken vooraf met de kandidaten af of ze met deze regel akkoord gaan. De SP-leden die de verkiezingslijst vaststellen moeten hier ook van uit kunnen gaan. Anders heeft het geen zin een verkiezingslijst goed te keuren. Het is overigens geen wet van meden en persen. Na een verkiezingsuitslag gaan we altijd met de mensen die gekozen in gesprek of ze hun raadszetel accepteren, uiteraard in overleg met de leden.”

Nu Linda Weijs niet in de raad plaatsneemt zal Wim Schellen haar plek innemen. Hij stond al op nummer vier op de lijst. Linda Weijs blijft betrokken bij de SP afdeling Venray: “Mensen konden mij al tegenkomen bij acties en dat zal ik blijven doen. Een sociaal geluid is in Venray hard nodig en daar gaan wij 100% voor zorgen!”

Reacties

Hoewel ik de redenen begrijp van Linda Weijs vindt ik het gewoon jammer dat er nu geen vrouw voor de SP in de gemeenteraad zit. Vier zetels, vier mannen vindt ik niet de SP's

verkiezingen voorbij, kiezersbedrog begint.

Linda dit is zeer slecht voor de politiek en specifieker voor de SP.
je houding in deze is verwerpelijk.

Ik sluit me aan bij de vorige spreekster. Ik vraag mij af, of deze regel wat betreft volgorde van de verkiezingslijst, ook bekend is bij de kiezer. Het is niet voor niks dat een vrouw op voorkeursstemmen gekozen wordt. SP kiezers zien blijkbaar graag een vrouw in de raad.

Ik sluit me aan bij de vorige spreekster. Ik vraag mij af, of de regel wat betreft volgorde van de verkiezingslijst, ook bekend is bij de kiezer. Het is niet voor niks dat een vrouw op voorkeursstemmen gekozen wordt. SP kiezers zien blijkbaar graag een vrouw in de raad.

Reactie toevoegen

U bent hier