h

Plakken voor verloedering

17 maart 2014

Plakken voor verloedering

De SP plakte afgelopen week grote flyers op het dichtgetimmerde voormalige cafetaria Anytime. Verbazing en verontwaardiging alom. Begrijpelijk, echter de SP vindt dat aandacht voor verloedering bitter noodzakelijk blijft.

De verloedering slaat toe in Venray. Wie even over het St. Annaterrein loopt ziet wat er gebeurt als gebouwen aan hun lot worden overgelaten. Datzelfde lot lijkt het voormalige Cafetaria Anytime ook in het verschiet te liggen. Na de brand op 23 oktober 2011 was het uitgebrande gebouw ruim twee jaar met hekken omheind. Alles lag nog zoals het na de brand was achtergelaten zonder dat er werd opgeruimd. Voor de buurt een doorn in het oog. In januari 2013 was er al sprake dat het pand zou worden gesloopt. Maar daar kwam niets van terecht. Bewoners protesteerden en stelden de gemeente voor een ultimatum. Een dag voor het ultimatum ruimde de gemeente de rommel op en liet het gebouw dichtspijkeren. Een overwinning voor de centrumbewoners.

Ronald van Hal: "We zijn nu weer maanden verder en weer is er niets gebeurt. Wethouder Peeters (CDA) gaf net voor de opruiming van het pand en de omgeving aan dat een de ontwikkelingen om het pand te verbouwen cq af te breken in aantocht is. We worden nog elke dag geconfronteerd waar dit tot leidt, namelijk tot niets. Reden genoeg om een kleine actie op te zetten.

"De actie om flyers te plakken kwam spontaan op. Je hebt dat soms, dan loop je ergens voorbij en denkt: hier wil ik aandacht voor vragen. De SP-flyers waren in een zucht opgehangen. Uiteraard hebben we nagedacht om van te voren met de buurt in gesprek te gaan hierover. De vraag is of we impliciet toestemming hadden gekregen. Wel hebben we met elkaar afspraak gemaakt om de flyers weer te verwijderen binnenkort."

De SP wil graag samen met bewoners van de wijk strijden tegen verloedering in hun wijk. Ook als de verkiezingen achter de rug zijn. Zo zijn de eerste contacten in de buurt al gelegd om samen te kijken wat tegen de verloedering in de wijk te doen is. Ronald van Hal: “Ik zie wel vaker bij gemeenten dat het centrum er spik en span bijligt en goed onderhouden wordt terwijl het gebied buiten het centrum niet die aandacht krijgt die het verdient. Erg jammer, en een gemiste kans om Venray voor iedereen aantrekkelijk te maken en niet alleen voor de bezoekers van het winkelcentrum.” Na de verkiezingen pakt de SP de draad op en wordt de actie samen met betrokken bewoners verder vorm gegeven. Met de SP tegen verloedering!

U bent hier