h

Verdubbeling SP in Venray!

21 maart 2014

Verdubbeling SP in Venray!

Afgelopen woensdag 19 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor SP Venray werd het een historische verkiezingsavond. Het verdubbelde van 2 naar 4 zetels in de gemeenteraad. Het werd 2e partij in Venray en behaalde twee en een half keer zoveel stemmen als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Een verslag van een zinderende avond.

Aangezien het gemeentehuis pas vanaf tien uur geopend was kwamen actieve SP'ers al eerder bij elkaar in café De Uitmarkt. Huidig fractievoorzitter Elianne Sweelssen had een poule opgesteld waarop iedereen zijn voorspelling kon zetten. Sommigen durfden het maar net aan om de SP een groei van een zetel te voorspellen. Toen op het grote tv-scherm de eerste prognose van de NOS tevoorschijn kwam nam het optimisme onder de groep al zichtbaar toe. Landelijk verdubbelde de SP volgens de publieke omroep. Om tien uur trok de groep naar het gemeentehuis, waar in de raadszaal de eerste uitslagen niet lang op zich lieten wachten. In drie blokken werden de uitslagen van de stembureaus op de dorpen bekend gemaakt. Nagenoeg iedere uitslag liet al een forse groei van de SP op de dorpen zien, en na de eerste uitslagen van de stembureaus in Venray werd duidelijk dat we een historische avond beleefden. Op de laatste stembureaus was het lang wachten. Rond een uur 's nachts was het dan zover en werd de groei van 2 naar 4 raadszetels bevestigd. Lijsttrekker Jan Hendriks haalde 1406 stemmen en is daarmee na Jan Loonen (CDA) degene met de meeste stemmen in Venray. Eerste vrouw op de lijst, Linda Weijs, behaalde met 246 stemmen een voorkeurszetel, waarvoor de drempel 164 stemmen was. Ook Joep Gielens haalde met 224 stemmen deze drempel en met 75 stemmen gaat Ronald van Hal voor een volgende periode in de raad.

De definitieve uitslag:    
CDA 9 zetels, SP 4 zetels, D66 3 zetels, Samenwerking Venray 3 zetels, PP2 3 zetels, VVD 2 zetels, InVENtief 2 zetels en PvdA 1 zetel. 

Reacties

Proficiat met de grote winst, mensen beginnen eindelijk wakket te worden

Reactie toevoegen

U bent hier