h

SP zegt NEE tegen onnodige bomenkap

20 oktober 2014

SP zegt NEE tegen onnodige bomenkap

De SP in Venray is gestart met een actie tegen de massale bomenkap die de gemeente als kostenbezuiniging aan het doorvoeren is.

In een groot aantal straten waar veel bomen gekapt worden zijn petitieformulieren bij de bewoners bezorgd. Afgelopen zaterdag 18 oktober heeft de SP bij de Plus in Landweert gestaan om deze formulieren in ontvangst te nemen. Het blijkt dat de bomenkap leeft onder de bewoners en dat lang niet iedereen hier blij mee is. Een bewoonster:”ik dacht dat dit gebeurde omdat de bomen ziek waren. Maar nu hoor ik van jullie dat het om een ordinaire bezuinigingsmaatregel gaat. Dat slaat nergens op! Daarom heb ik de petitie getekend”.

De komende tijd gaat de SP nog door met deze actie. Voor sommige buurten is het helaas al te laat. De bomenbuurt lijkt tegenwoordig meer op een boomloze buurt. Ook bewoners van de Mersloseweg kunnen het niet verkroppen dat daar een groot aantal monumentale bomen verdwijnen. Het meest getroffen wordt de Maasheseweg waar dik over de 200 bomen gerooid gaan worden. De titel “Venray groenste gemeente” waar Venray ooit trots op was heeft zo een heel andere lading gekregen.

Wilt u ook weten waar bij u in uw buurt bomen worden gekapt. Raadpleeg dan de Venrayse Kaartenbalie.

Reacties

In Venray als meeste vee per vierkante meter moet een
compensatie zijn voor de luchtkwaliteit d.m.v. bomen.

Red onze gezonde bomen! Geen kortzichtige bezuinigingsargumenten. Deze kloppen niet..
Bomen vertegenwoordigen een WAARDE voor ons allen.
Bomen verbeteren de luchtkwaliteit. Bomen bieden rust en groene geborgenheid in de wijk. Kortom: bomen dragen bij aan ons Bruto Nationale Geluk!
Ook onze (klein)kinderen hebben recht op meer dan eindeloos uitdijend asfalt, beton en bedrijventerreinen.
Volgende generaties hebben een groene gemeente nodig om gezond te kunnen blijven.

Het slaat nergens op om 800 bomen te kappen vanwege te hoge kosten. Het enigste wat dit oplevert is een sfeerloos dorp, waar mensen later spijt van krijgen. 800 bomen komen niet terug in een paar jaar.

Als de reden voor bomenkap alleen is dat er bezuinigd moet worden toont dat weer eens aan wat de belangrijkste eigenschap van de politiek is: kortzichtigheid!

Reactie toevoegen

U bent hier