h

Bomenkap

24 mei 2015

Gouden Eikelbokaal voor wethouder Busser

Foto: Ronald van Hal

De SP heeft op de raadsvergadering van afgelopen dinsdag 19 mei jl. de eerste Gouden Eikelbokaal uitgereikt. Enige genomineerde dit jaar was wethouder Ike Busser, verantwoordelijk voor de plannen 850 bomen te kappen om te bezuinigen. Met zijn houding in de afgelopen raad met betrekking tot de afwezigheidsmelding om mail ook na zijn vakantie niet te beantwoorden maakt hij zelfs kans om volgend jaar opnieuw genomineerd te worden.

Lees verder
6 april 2015

SP plant herdenkingsboom tegen zinloze bomenkap

Foto: Ronald van Hal

Op zaterdag 11 april a.s. gaan leden van de SP een herdenkingsboom planten ter nagedachtenis aan de 850 zinloos gekapte bomen in onze (ooit) groene gemeente.

Lees verder
12 maart 2015

Maak Venray weer groen, plant een boom

Afgelopen jaar werden in het kader van bezuinigingen bijna 850 bomen omgekapt. De SP heeft dit altijd een onzinnige bezuinigingsmaatregel gevonden en heeft zich daar tegen sterk verzet. Ter compensatie van al dat gevallen groen deelt de SP aankomende zaterdag 14 maart zakjes met eikels uit. 

Lees verder
25 november 2014

SP herdenkt omgekapte bomen met Dodenmars

De SP hield zaterdag 22 november a.s. in het winkelcentrum van Venray een dodenmars, ter herinnering aan de 805 bomen die op de nominatie staan om gekapt te worden of inmiddels al gekapt zijn. Het werd een bezienswaardigheid.

Lees verder
12 november 2014

Kap met kappen!

De SP startte maandagmiddag met haar bomenactie op de Boterbloem in de wijk Landweert. Het zal niet bij deze actie blijven.

Lees verder
10 november 2014

Absurde bomenkap gaat door, de SP ook!

De Venrayse gemeenteraad heeft de motie bomenkap van de SP met 14 stemmen tegen en 13 voor verworpen. De absurde willekeurige kap van bomen gaat door. De SP gaat door met acties tegen de bomenkap: Kàppen met kappen! Tot die tijd, maak bezwaar!

Lees verder
4 november 2014

SP biedt petities bomenkap aan college aan

De SP zal vanavond bij de begrotingsbehandeling de getekende petities tegen de bomenkap aan het college aanbieden en raad iedereen aan die tegen het bomenkappen in haar straat of wijk is om bezwaar te maken.

Lees verder
24 oktober 2014

Petitie tegen bomenkap

In de gehele gemeente Venray staan ongeveer 850 bomen op de nominatie om gekapt te worden. De SP vindt dit een absurd plan en start een online petitie.

Lees verder
20 oktober 2014

SP zegt NEE tegen onnodige bomenkap

De SP in Venray is gestart met een actie tegen de massale bomenkap die de gemeente als kostenbezuiniging aan het doorvoeren is.

Lees verder

U bent hier