h

Kap met kappen!

12 november 2014

Kap met kappen!

De SP startte maandagmiddag met haar bomenactie op de Boterbloem in de wijk Landweert. Het zal niet bij deze actie blijven.

Maandagmiddag kwam de bomenactie in een stroomversnelling. ’s Middags pleegde Dymphi van Loon bij de bomenkap in de Boterbloem verzet. Dat werd haar niet in dank afgenomen door de werknemers die bezig waren de bomen te rooien. Om het rooien tegen te gaan is ze voor een van de bomen die geveld moesten worden gaan staan en hierdoor maakte ze het werk van de bomenkappers onmogelijk.

Elianne Sweelssen: “Deze waren daarmee uiteraard niet blij en reageerden zelfs agressief, maar Dymphi liet zich niet intimideren door deze mensen. Uiteindelijk konden zij niet verder werken en werd de politie ingeschakeld. De Peel en Maas was ook inmiddels ter plekke en in de buurt waren ook heel wat mensen komen kijken. Inmiddels was ik ook gearriveerd en had de politie de stille hoop dat ik Dymphi tot rede kon brengen, maar ik was gekomen om Dymphi mee te helpen. Inmiddels lag het werk stil, konden auto’s niet verder en was de politie bijna zover om Dymphi en mij mee te nemen naar het bureau. Gelukkig kregen ze een melding waar ze meteen naar toe moesten. De bomenkillers hielden het om 16.00 uur ook voor gezien, dus zijn wij ook maar naar huis gegaan. Op tijd, want toen we langs de straat liepen zagen we dat de politie weer terug was. Deze actie wordt vervolgd!”

De SP gaat haar acties de komende dagen uitbreiden want hoe dan ook, deze onzinnige absurde bomenkap moet stoppen. Dymphi van Loon: “We zijn verplicht met deze actie door te gaan, al is het al om al die mensen die ons gesteund hebben met hun handtekening in de petitie. En voor de gemeente heb ik maar een boodschap: Kap met kappen!”

Lees ook het artikel op de site van Peel en Maas: Dymphi van Loon legt bomenkap stil

Reactie toevoegen

U bent hier