h

De VS gaat bepalen wat u gaat eten

24 maart 2015

De VS gaat bepalen wat u gaat eten

Binnenkort op uw bord: Chloorkippen. Genetisch gemanipuleerde producten, vlees vol hormonen en antibiotica. Het vrijhandelsverdrag TTIP maakt het zelfs mogelijk dat Amerikaanse multinationals een land, Nederland bijvoorbeeld, voor de rechtbank dagen.

Vrijdag 27 maart organiseert de Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg een informatieavond over  het vrijhandelsverdrag TTIP. Na een introductiefilmpje van SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) komen de deskundigen Guus Geurts en Anne Marie Mineur aan het woord. Geurts (opgegroeid in Veulen) is namens X min Y betrokken bij het Platform Aarde Boer en Consument. Hij is schrijver van het boek ‘Wereldvoedsel’. Anne Marie Mineur (SP) is Europarlementariër en nauw betrokken bij de onderhandelingen over TTIP. Na de pauze krijgt het publiek de gelegenheid vragen te stellen en te discussiëren.

TTIP staat voor Transatlantic Trade & Investment Partnership. Het vrijhandelsverdrag tussen Europa en de VS. Doel is het bevorderen van handel en investeringen. Voorstanders benadrukken de groeiende werkgelegenheid.

Handelaren en multinationals zijn gebaat bij minder regels. Tegenstanders vrezen dat door het opheffen van handelsbelemmeringen en invoerrechten de duurzaamheid in gevaar komt. Europa heeft eigen veiligheidsnormen voor voedsel en regels voor landbouwtechnieken, die door het nieuwe handelsverdrag ongedaan gemaakt worden.

De informatie- en discussieavond vindt plaats op vrijdag 27 maart om 19.30 uur in  Asteria, Venray (langs de A73 – vanaf station met lijn 31 bereikbaar).

Reacties

De VS maakt al jaren uit wat wij mogen of niet.
Dat is inherent aan het kapitalistisch systeem.
Geld is macht.

Reactie toevoegen

U bent hier