h

Gouden Eikelbokaal voor wethouder Busser

24 mei 2015

Gouden Eikelbokaal voor wethouder Busser

Foto: Ronald van Hal

De SP heeft op de raadsvergadering van afgelopen dinsdag 19 mei jl. de eerste Gouden Eikelbokaal uitgereikt. Enige genomineerde dit jaar was wethouder Ike Busser, verantwoordelijk voor de plannen 850 bomen te kappen om te bezuinigen. Met zijn houding in de afgelopen raad met betrekking tot de afwezigheidsmelding om mail ook na zijn vakantie niet te beantwoorden maakt hij zelfs kans om volgend jaar opnieuw genomineerd te worden.

Wethouder Busser en burgemeester Gilissen waren not amused over het “plotselinge” uitreiken van de Gouden Eikelbokaal. Elianne Sweelssen, tegenwoordig regiovertegenwoordiger van de Noord- en Midden-Limburgse SP-afdelingen: “Busser had het kunnen weten. Een aantal weken terug heb ik hem nog uitgenodigd om bij het planten van de protestboom in Antoniusveld aanwezig te zijn. Toen bedankte hij voor de eer. Hij ontloopt nooit wat hij verdient. En dat geldt ook voor de volgende genomineerden. En als ik zo de raadsvergadering terugkijk en zie hoe deze wethouder acteert in de tekst van zijn afwezigheidsmelding dan maakt hij echt weer kans om opnieuw genomineerd te worden. We moeten af van bestuurders die menen in hun arrogantie zich alles te kunnen veroorloven. Je bent als wethouder in dienst van de gemeenschap. Deze wethouder meent dat hij hierboven staat.”

Wij kunnen nog wel een boom opzetten over het belang en het nut van bomen, maar we hebben niet het idee dat de verantwoordelijke wethouder daar in geïnteresseerd is

Busser stelde voor om 850 doorgaans gezonde bomen te kappen om zo te bezuinigen op onderhoud. De SP is altijd fel tegenstander geweest van dit onzalige plan. Waarom zoveel bomen opofferen om een dubieuze bezuiniging er doorheen te jassen? De gemeente Venray heeft zich ten tijde van de Floriade enorm druk gemaakt om genomineerd te worden als groenste gemeente van Nederland. De titel van Beste Boomloze Gemeente van Nederland is nu meer van toepassing.

De SP heeft voor dit soort acties een speciale trofee. Deze is bedoeld voor diegene die zich opvallend weinig tot niets gelegen heeft laten liggen aan de mening van de inwoners van Venray

Waarom moesten de bomen ook al weer weg? De gemeente wilde haar begroting sluitend krijgen en moest daardoor bezuinigen. Door bomen te kappen werd bezuinigd op het onderhoud van deze bomen. Dit is echter onzinnig want de bomen die overblijven zullen meer ruimte krijgen en daardoor meer gaan groeien. Hierdoor zullen deze het wegdek nog meer beschadigen als ze voorheen al deden. Op de langere duur wordt er dus geen geld gespaard is en blijft de opvatting van de SP.
De SP vond deze onzinnige plannen een prijs waard. Een prijs van verontwaardiging want dat is waar de Gouden Eikelbokaal voor staat. De SP wil de Gouden Eikelbokaal elk jaar gaan uitreiken. De SP zal dit jaar een oproep doen om genomineerden voor de Gouden Eikelbokaal 2016 aan te dragen.

Reactie toevoegen

U bent hier