h

Protest tegen gevaarlijke kerncentrale Tihange

17 juni 2017

Protest tegen gevaarlijke kerncentrale Tihange

Foto: WISE / wisenederland.nl

De kerncentrale bij Tihange is zwaar verouderd en kent vele mankementen zoals de scheurtjes in het reactorvat waarvan er steeds meer worden ontdekt. Als er een grote ramp gebeurt moeten mogelijk 100.000 mensen vluchten en is een groot gebied zo’n 200 jaar lang onbewoonbaar. 

Op 25 juni vormen we een menselijke ketting van 90 km lang, tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange met als eis ‘sluiting van Tihange’. De organisatie verloopt voorspoedig, maar hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter dat is. SP-leden en -sympathisanten uit Limburg die mee willen doen kunnen zich opgeven via: tihange-protest@sp.nl. Vanuit meerdere plaatsen buiten Limburg vertrekken bussen van de milieuorganisatie WISE. Opgeven kan via: sp.nl/Z3M (helft van de buskosten worden vergoed). 

Meer informatie vindt je op sp.nl/tihange-protest.

Reacties

Ja, ik ga mee en heb vervoer nodig vanuit Utrecht.
Tot horens
Paulette Jansen Utrecht.

Reactie toevoegen

U bent hier