h

Veel schimmel in huurwoningen 't Brukske

17 augustus 2018

Veel schimmel in huurwoningen 't Brukske

Foto: SP Venray

Bijna een jaar deed de SP en later de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’ onderzoek in ‘t Brukske naar vocht- en schimmelproblemen in huurwoningen. Het rapport stemt somber: bijna de helft van de ondervraagde huurders geeft aan vocht- en/of schimmelklachten te hebben. Over de aanpak van deze problemen door Wonen Limburg Venray zijn huurders helemaal niet te spreken. Maandag 20 augustus a.s. overhandigd de Actiegroep en de SP het rapport aan Wonen Limburg Venray.

De Actiegroep wil niets liever dan dat Wonen Limburg de vocht- en schimmelproblemen serieus en definitief gaan aanpakken. Dat is nodig want de uitkomsten in het rapport liegen er niet om. In totaal werden 776 huurwoningen bezocht. Uiteindelijk werd met 446 huurders gesproken. Bijna de helft van deze huurders, zo’n 210 klaagden over vocht- en schimmelklachten.

Aankomende maandag 20 augustus om 19.30 uur wordt het rapport ‘Brukske, Schimmelwijk’ aangeboden aan Wonen Limburg. Jan Hendriks, fractievoorzitter van de SP hierover: “Het onderzoek is gedaan en het rapport geschreven, maar nu begint het pas. We gaan samen met Wonen Limburg in gesprek. We willen onder andere dat Wonen Limburg de vocht- en schimmelproblemen aanpakt en oplost en dat binnen een redelijke termijn. Verder willen we dat Wonen Limburg de oplossing laat aansluiten bij de huurder. Je kunt huurders niet op kosten jagen als ze al in de schulden zitten. We willen dat huurders serieus worden genomen. Het kan niet zo zijn dat huurders jarenlang met vocht- en schimmelklachten te maken hebben. Dat is gewoon niet goed voor je gezondheid. Werk aan de winkel!”

Het rapport wordt maandag 20 augustus a.s. om 19.30 uur aangebonden in het MFC Brukske, Kiosk 5 te Venray. Na een korte introductie en het aanbieden van het rapport is er voor huurders de gelegenheid hun ervaringen uit te wisselen met Wonen Limburg Venray.

Reactie toevoegen

U bent hier