h

SP vreest grote overlast vliegbasis de Peel

16 augustus 2019

SP vreest grote overlast vliegbasis de Peel

Foto: Uitsnede Google Maps / maps.google.com

De SP heeft besloten om actief aan de slag te gaan om reactivering van de vliegbasis de Peel tegen te houden. Dit is een slecht plan is voor de hele regio. Inwoners zullen te maken krijgen met heel veel geluidsoverlast van de F-35 (de JSF), van helikopters en van vrachtvliegtuigen.

Het is van belang om voor 21 augustus een zienswijze in te dienen bij het ministerie van defensie. Daarvoor hebben we een kant en klaar verhaal gemaakt, dat men alleen nog maar hoeft te ondertekenen en te mailen. Deze zienswijze is hieronder te downloaden of via onze Facebookpagina.

We vinden het belangrijk dat de Venrayse bevolking goed geïnformeerd is over wat gaat gebeuren, want het zogenaamde luchthavenbesluit dat hiervoor genomen moet worden is voor onbepaalde tijd en betekent dus dat er elke dag gevlogen kan worden van 7.00 - 00.00 uur.

We horen wel vaker zeggen dat dit een gelopen race is, maar dat is NIET zo, ook in het vervolg van dit traject is het nog mogelijkheid om bezwaar te maken. Dit zullen we dan ook massaal moeten doen.

In Brabant zit de bevolking niet stil, ook daar is de weerstand enorm groot. Dus laten we er samen voor zorgen dat dit vliegveld niet open gaat en onze gezondheid, woonomgeving en natuur beschermd blijven tegen dit vliegtuiggeweld.

De provincies Brabant en Limburg hebben we reeds aangeschreven om onze zorg uit te spreken en hen op te roepen om niet mee te gaan met deze plannen. Tot slot hebben we onze Tweede Kamerfractie gevraagd om dit onderwerp hoog op de agenda te zetten.

Op deze site kan men een petitie te tekenen. De SP heeft haar leden al opgeroepen om dat te doen. Verder hebben we met omringende afdelingen contact om samen deze actie aan te gaan. Iedereen die zich hierbij wilt aansluiten, is van harte welkom.

Voor wie het rapport Conceptnotitie reikwijdte en detailniveau, een voorbereiding voor de milieueffectrapportage, wilt lezen die kan het hier downloaden.

Voor vragen kan men terecht bij: Elianne Sweelssen (e.sweelssen@gmail.com)

Reacties

Handig om ook te vermelden waar mensen de zienswijze naartoe kunnen mailen.

Dank voor de tip. Overigens het adres waar de zienswijze naar toe moet staat vermeld in de conceptMER wat in het nieuwsbericht kan worden gedownload.

Wij zijn Defensie. Onmisbaar in een wereld vol onrust. We beschermen wat ons Nederlanders dierbaar is. We strijden voor een wereld waarin mensen in vrijheid en veiligheid kunnen leven. Omdat we er van overtuigd zijn dat ieder mens dat verdient. Dat is onze missie en daarvoor gaan we op missie.

Werken bij Defensie is voor velen van ons een levenskeuze omdat we iets willen betekenen voor ons land. Een keuze met impact, ook voor onze familie en vrienden. We zijn gewone mensen. Maar als het er op aankomt, riskeren we desnoods ons leven.

Nederland is onze basis. Ons land zullen we altijd verdedigen. Het is goed voor ons koninkrijk, als andere landen stabiel zijn. Daarom werken wij in Nederland maar ook ver over de grens aan vrede, vrijheid en veiligheid. Onze vrijheid begint immers bij die van een ander.

De krijgsmacht komt in actie als meer nodig is dan praten alleen. Het liefst helpen we oorlog, conflict en onrecht te voorkomen. Dat doen we als het kan geweldloos maar als het moet grijpen we in met alle kracht die nodig is. Want soms is het noodzakelijk om woorden kracht bij te zetten. Dan vechten we voor vrede en brengen rust waar onrust heerst. Waar het rustig is, beschermen we die rust. Bij rampen en nood, bieden we hulp.

We kunnen het niet alleen. We doen dat schouder aan schouder. Met bondgenoten uit binnen- en buitenland. We helpen elkaar. Samen voeren we professioneel missies uit, verbonden door dezelfde missie.

Zolang er oorlog, onrust, conflicten, piraterij en terreur in de wereld zijn, is de krijgsmacht hard nodig. Want als wij het niet doen, wie dan wel.

Ook voor de SP

Dag Lennard, dank voor je bijdrage. De SP is niet tegen een krijgsmacht. Maar kiest wel voor een andere rol van die krijgsmacht en dat is een politieke keuze.

Reactie toevoegen

U bent hier