h

In een schimmelwoning wil je niet wonen!

13 juni 2018

In een schimmelwoning wil je niet wonen!

Woensdag 13 juni tot en met vrijdagavond en zaterdagmiddag 16 juni a.s. zijn onze kloppers en leden van de werkgroep "Voor een gezondere wijk" weer in het Brukske om samen met de getroffen huurders in gesprek te gaan over de uitkomsten van het uitgebreide schimmelonderzoek in de wijk het Brukske.

Vorig jaar september startte de SP Venray met een grootschalig onderzoek naar het voorkomen naar vocht- en schimmelproblemen in de wijk het Brukske. Toen spraken we met 217 huurders. Meer dan de helft gaf aan dat ze last hadden van vocht en schimmelproblemen in hun woning. We waren geschokt over de resultaten. Nog schokkender was het om van de huurders te horen hoe Wonen Limburg deze problemen oppakt; een kleine driekwart was niet tevreden.

Foto: SP Venray
We zijn nog niet klaar. Inmiddels is, samen met de werkgroep ‘Voor een gezondere wijk’, het onderzoek uitgebreid. In de afgelopen maanden zijn 396 woningen in het Brukske bezocht en is met 229 huurders gesproken. Zo’n 99 huurders gaven aan in hun huurwoning last te hebben van vocht en schimmelproblemen. Dat is dus ruim 43% van de huurders. En weer val ik achterover als ik van deze huurders hoor dat maar 8 van de 59 huurders die contact opnamen met Wonen Limburg tevreden waren over de oplossing van Wonen Limburg.

Nu het onderzoek verder uitwerken en dan met z’n allen naar Wonen Limburg! Aandacht voor dit gezondheidsverwoestende probleem blijft nodig. Wordt vervolgd de komende weken.

Vanaf morgen staan we aan de deur met dit pamflet (.pdf).

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier