h

Illegale races op gesloten Circuit de Peel

18 maart 2008

Illegale races op gesloten Circuit de Peel

Weer zijn er illegale races gehouden op het - inmiddels gesloten - Circuit de Peel. De SP heeft, mede namens Inventief, vragen gesteld aan het College van B&W. Hoelang gaan zij nog door om ondernemer Maassen het hand boven het hoofd te houden?

De SP vindt dat ondernemer H. Maassen regels en afspraken aan zijn laars lapt en vraagt hoe het toch mogelijk is dat het de poort van het circuit openstond. Afgelopen zondagmiddag 16 maart hielden een aantal kartracers een illegaal kartmiddagje. Volgens deelnemers ter plekke zou Maassen de actie op touw hebben gezet, maar Maassen zelf ontkent elke betrokkenheid (Bron: SP!TS, maandag 17 maart 2008).
De SP vraagt zich af wie er allemaal een sleutel hebben van de poort en of de gemeente nu eindelijk overgaat tot handhaving. De SP vraagt zich verder af of het gebruik doorgegeven is aan de provincie en de inspectie Vrom, zodat men ook vanuit die kant handhavend kan optreden. Ook wil de SP weten welke maatregelen de gemeente gaan treffen om te voorkomen dat er tijdens de komende Paas- en Pinksterweekend illegale activiteiten gaan plaatsvinden op het circuit?
Voor de SP is het duidelijk: Maassen is geen betrouwbare partner (meer) voor de gemeente Venray. De SP vraagt zich af of de gemeente inmiddels tot die zelfde conclusie gekomen is.

De SP en Inventief hebben schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W, zie hiervoor deze link (PDF).

U bent hier