h

Op scherp!

6 maart 2014

Op scherp!

Carnaval is voorbij. De verkiezingsstrijd is nu echt losgebarsten. Tot 19 maart a.s. staan alle tegenstellingen weer op scherp en is de rotte vis altijd in de buurt.

'Ergernis over plakgedrag SP' kopte de Peel en Maas donderdag 27 februari jl.. De toon is gezet. Hier gaat het dus over in Venray bedacht ik mij. Niks over de WMO en wat die gaat betekenen voor heel veel mensen in Venray. Niks over al die NLW’ers die straks, als er geen banen zijn, naar de bijstand worden gedirigeerd of maar moeten afwachten of ze goede begeleiding krijgen. Niks over die mensen die in armoede zitten en tegen een wachtlijst van jewelste aanlopen bij de voedselbank. Niks over mensen die jarenlang wachten op een betaalbare huurwoning die er niet is en ook bijna niet meer zal zijn in Venray. De Venrayse politiek richt haar pijlen liever op een partij die de grenzen van het kunnen op zoekt om aandacht te krijgen voor de echte noden in de samenleving.

Het is natuurlijk niet leuk voor de doorsnee politieke partij met maximaal A1-formaat posters, dat de SP met de allergrootste posters bijna alle ruimte op de plakborden misbruikt voor haar boodschap. Daar hoort wel een klein verhaaltje bij. Nu heb ik daar wel wat moeite voor moeten doen. Heb wat op mijn knieën gezeten bij Jan Marijnissen om toch vooral de allergrootste posters in Venray af te leveren. Natuurlijk heb ik de slogan niet zelf bedacht. Daar zitten mensen achter die een A4 tekst kunnen comprimeren tot een pakkend woord. Na het plakken bedacht het CDA dat we de A er tussen vergeten te plakken waren. Die letter hebben we er bewust uitgelaten om de tekst niet langer te maken dan nodig was. Want zeg nu zelf: 100% sociaal is al breed genoeg. Dat beloofd nog wat voor de volgende verkiezingen.

Een tegenstelling lijkt haast onoverbrugbaar. Daar waar anderen stoppen gaat de SP verder. Zo wordt de hulpdienst steeds vaker bezocht door mensen die onze ondersteuning vragen in conflictsituaties met de gemeente. Een zeer zorgelijke ontwikkeling. Steeds vaker kom ik tegen dat mensen in financieel slechte situaties de strop om de nek strakker wordt aangedraaid. Vaak uit nobele overwegingen om fraude tegen te gaan maar die vooral die mensen treffen die geen kwaads in de zin hebben maar wel opkomen voor zichzelf. Wat dan weer te vaak wordt gezien als agressief niet toelaatbaar gedrag. Wie in de bijstand lijkt aan de leiband te moeten lopen. Hoever laten we het nog gebeuren dat deze maatschappij steeds verder afzakt naar een niveau waarbij de echt kwetsbaren in de samenleving zich steeds vaker maar zelf moeten zien te redden onder de mom van eigen kracht. 

Het wordt tijd voor echt sociale politiek. Tijd voor 100% sociaal Venray. En dat doet de SP nog altijd het liefst op het scherpst van de snede. Ik denk dat ik die volgende posters nog een slagje groter ga bestellen.

U bent hier