h

Blog Ronald van Hal

23 oktober 2014

Uitbuiting in de zorg, heel dichtbij!

Uitbuiting in de zorg. Dan denk je dat overkomt toch alleen Polen en Bulgaren die geen Nederlands spreken en zich gewillig voor het flexibel-werk karretje laten spannen. Nee dus. Gemeenten en werkgevers in de zorg doen er hard aan mee. Een zorgelijke ontwikkeling.

Lees verder
19 maart 2014

Stemmen? Of toch maar niet!

Als ik dit schrijf is het 19 maart en 1 minuut over 12. Over een aantal uren gaan de stembussen open. Deze verkiezingen gaan over belangrijke zaken en daarom hoop ik dat iedere Nederlander van zijn recht gebruik maakt om wel te gaan stemmen. Aan de andere kant zou ik het ook nog snappen als mensen niet gaan stemmen want wat voor invloed heeft de gemeenteraad eigenlijk over die hele belangrijke zaken?

De afgelopen dagen heb ik mijn schoenzolen versleten en aan heel wat deuren aangeklopt, gesprekken gevoerd, flyers of een laatste dagkaart afgegeven. Sommige gesprekken gingen over dat mensen hun buik vol hebben van de politiek. “Ze doen toch waar ze zelf zin in hebben…“ is een veelgehoorde klacht. Om moedeloos van te worden. Nu zou ik daar een gelikt verhaal tegenover kunnen stellen maar eigenlijk ben ik veels te nieuwsgierig wat het verhaal erachter is. Wie even doorvraagt hoort snel waar mensen tegen aan lopen. En dan gaat het niet over het wel of niet plaatsen van een windmolenpark in de Noordzee maar om een parkeerkaart die je niet krijgt omdat je net niet genoeg reuma hebt of een gemeente die je klacht over foutparkeerders maar niet serieus neemt. Het zijn verhalen die ik het hele jaar door vaker hoor. Luisteren en samen aanpakken zeg ik dan. Onze hulpdienst heeft het niet voor niets een stuk drukker gekregen. 

Lees verder
6 maart 2014

Op scherp!

Carnaval is voorbij. De verkiezingsstrijd is nu echt losgebarsten. Tot 19 maart a.s. staan alle tegenstellingen weer op scherp en is de rotte vis altijd in de buurt.

Lees verder
17 februari 2014

Zwerfafval

Venray is een rel rijker. De gemeente weigert Red Stars een opgelegde boete voor het opruimen van vermeend dumpafval te vergoeden. Vrijwel alle politieke partijen staan op hun achterste benen. Verkiezingst(r)ijd, of niet?

Lees verder

U bent hier