h

De Fractie

De SP is sinds de verkiezingen van 2006 in de gemeenteraad van Venray vertegenwoordigd. Op dit moment heeft de SP 2 zetels in de gemeenteraad. 

Op deze pagina treft u onze huidige raadsleden aan. 

In 2006 kwam de SP met twee zetels in de Venrayse gemeenteraad. Jolanda Dijkema en Elianne Sweelssen vertegenwoordigden toen de SP in de Venrayse gemeenteraad. In 2008 vertrok Jolanda Dijkema en vulde Ronald van Hal deze zetel op. Elianne Sweelssen werd daarop fractievoorzitter.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 wist de SP de twee zetels vast te houden. Elianne Sweelssen en Ronald van Hal namen opnieuw plaats in de gemeenteraad. In 2014 verdubbelde het aantal raadszetels naar vier. Jan Hendriks, Joep Gielens, Ronald van Hal en Wim Schellen namen voor de SP plaats in de gemeenteraad. In oktober 2017 vertrok Wim Schellen uit de fractie. Hij nam zijn zetel mee en nam als Fractie Schellen plaats in de raad. 

In maart 2018 mocht de SP wederom met vier zetels in de raad plaatsnemen. Jan Hendriks, Joep Gielens, Erica van den Akker en Lizzy Bruno namen voor de SP plaats in de raad. In mei 2018 vond er een afspliting plaats van drie raadsleden: Joep Gielens, Erica van den Akker en Lizzy Bruno. Zij gingen verder onder de naam ProVenray. 

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 kwam aan het eenmansbestaan van Jan Hendriks een einde. Elianne Sweelssen is met voorkeurstemmen gekozen tot raadslid. Daarmee is de fractie weer volledig ingevuld.

Jan Hendriks

Fractievoorzitter

06-34066601

Jan Hendriks is fractievoorzitter van de fractie.

Elianne Sweelssen

Raadslid

Elianne is raadslid en zat namens de SP al eerder in de Venrayse gemeenteraad. In 2006 deputeerde zij in raad. In 2009 werd zij fractievoorzitter. In 2014 nam zij afscheid van het raadswerk. Elianne is naast raadslid ook de organisatiesecretaris en penningmeester van de SP Venray.

U bent hier