h

Huisvesting Arbeidsmigranten

27 december 2023

Beleid arbeidsmigranten gemeente Venray loopt achter feiten aan!

Foto: Paul Geurds / horstaandemaas.sp.nl

"Het beleid van de gemeente Venray met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten loopt achter de feiten aan!" Dat merkte Paul Geurts (voorzitter Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten) op tijdens de uitzending van het Limburgse radioprogramma "De Stemming" op zondagmorgen 17 december 2023. In dat programma ging Geurts in discussie met de wethouder van Venray, Wim de Schryver (VVD). Aanleiding: mistoestanden bij de huisvesting van arbeidsmigranten op camping "De Zwaluw" in Ysselsteyn én het op 12 december 2023 door de gemeenteraad van Venray vastgestelde beleidsplan voor de huisvesting van arbeidsmigranten met als titel "Gewoon zoals het hoort" (zie voor het beleidsplan de bijlage).

Lees verder
19 augustus 2022

23 augustus: openbare informatieavond over arbeidsmigratie in Sevenum

Foto: Wilma Kurvers / horstaandemaas.sp.nl

De Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten organiseert samen met de SP Horst aan de Maas een openbare informatieavond over arbeidsmigratie onder het motto “Wonen, werken, leefbaar(heid) in Horst aan de Maas”. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 23 augustus in de kantine van voetbalclub Sparta aan de Luttelseweg 26 in Sevenum.

Lees verder
19 april 2020

SP heeft zorgen om besmettingsgevaar met corona bij arbeidsmigranten

Foto: USDA / Lance Cheung / Flickr

Hutjemutje worden ze met zoveel mogelijk in een bus gedropt. Wanneer het werk klaar is leven ze met wat pech ook hutjemutje met elkaar. Het wordt arbeidsmigranten wel heel moeilijk gemaakt om anderhalve meter afstand te bewaren. De SP vindt dat handhaving prioriteit moet hebben om arbeiders te beschermen en roept de burgemeester op om hier aandacht voor te hebben. 

Lees verder
15 februari 2019

Roekenbosch, eerst het geld, dan de mensen

Afgelopen dinsdag behandelde de gemeenteraad het voorstel over het afbouwen van het vakantiepark Roekenbosch. Als SP waren we duidelijk over dit voorstel; daar kunnen we niet mee instemmen. Het voorstel werd echter met een meerderheid aangenomen.

Lees verder
19 september 2018

Bijeenkomst over plannen huisvesting arbeidsmigranten in Venray en Horst

Woensdag 26 september a.s. organiseert de SP-werkgroep arbeidsmigranten een informatie- en discussieavond in De Wingerd (Maasbreeseweg 2 in Sevenum) over de plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten in Venray en Horst aan de Maas.

Lees verder

U bent hier