h

Nieuws uit 2023

27 december 2023

Beleid arbeidsmigranten gemeente Venray loopt achter feiten aan!

Foto: Paul Geurds / horstaandemaas.sp.nl

"Het beleid van de gemeente Venray met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten loopt achter de feiten aan!" Dat merkte Paul Geurts (voorzitter Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten) op tijdens de uitzending van het Limburgse radioprogramma "De Stemming" op zondagmorgen 17 december 2023. In dat programma ging Geurts in discussie met de wethouder van Venray, Wim de Schryver (VVD). Aanleiding: mistoestanden bij de huisvesting van arbeidsmigranten op camping "De Zwaluw" in Ysselsteyn én het op 12 december 2023 door de gemeenteraad van Venray vastgestelde beleidsplan voor de huisvesting van arbeidsmigranten met als titel "Gewoon zoals het hoort" (zie voor het beleidsplan de bijlage).

Lees verder
18 oktober 2023

Info-avond: ‘Is er een uitweg uit de stikstofcrisis mét perspectief voor de boeren?’

Foto: SP

De Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg liet boeren in Noord-Limburg aan het woord over de stikstofcrisis. In een rapport doen ze hiervan verslag, evenals van een gesprek met een medewerker van de Natuur- en Milieufederatie Limburg. Het rapport wordt gepresenteerd tijdens een infoavond op vrijdag 20 oktober, georganiseerd in samenwerking met Openluchtmuseum de Locht in Melderslo.

Lees verder
12 augustus 2023

SP stelt vragen over gevolgen illegale lozingen

De SP heeft vragen gesteld aan het College over illegale lozingen door het bedrijf Claessen Tankcleaning B.V. te Venlo. Het bedrijf, zo meldt het NRC en Dagblad de Limburger, zou al jaren medewerkers blootstellen aan kankerverwekkende en andere giftige stoffen en deze stoffen ongezuiverd de Maas in laat stromen. Verder zou het bedrijf en “de arbeidsveiligheid niet respecteren”.

Lees verder
16 juni 2023

SP neemt deel aan Limburgse coalitie met BBB, CDA, VVD en PvdA

Foto: SP Limburg / limburg.sp.nl

Vandaag zaterdag 17 juni stemden in Roermond Limburgse SP-afgevaardigden in met het coalitieakkoord. Het coalitieakkoord werd vrijdag 9 juni 2023 gepresenteerd door de formerende partijen BBB, CDA, VVD, PvdA en SP. De SP gaat na één termijn van oppositie nu weer meedoen aan een coalitie in Limburg.  

Lees verder
7 mei 2023

SP Jongeren filmavond: 19 mei in Venlo

Foto: SP Venlo / venlo.sp.nl

Aangezien gezelligheid en de strijd voor een betere wereld hand in hand gaan organiseren SP Jongeren in Venlo op vrijdagavond 19 mei een gratis filmavond. Iedere jongere die niet langer wilt wachten op een betere wereld maar hier samen voor de handen uit de mouwen wilt steken is welkom.

Lees verder
1 mei 2023

Twijfels SP Venray en Horst aan de Maas bij project "Grenzeloos Meten"

Foto: RUD ZL / Fijnstofmeter

Op 22 maart organiseerde de gemeente Horst aan de Maas een informatiebijeenkomst over het project “Grenzeloos Meten”. Een project dat door de provincie Limburg samen met de gemeenten Horst aan de Maas, Venray en Peel & Maas is ontwikkeld, gericht op realiseren van een regionaal dekkend meetnetwerk met fijnstofmeters en geurbeleving met als uiteindelijk gewenst resultaat een betere luchtkwaliteit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier