h

Nieuws uit 2006

24 december 2006

SP opent meldpunt WMO en Veolia

Nog even en de WMO doet in het nieuwe jaar haar intrede. De SP krijgt steeds vaker verontrustende verhalen over de WMO en de effecten ervan. Hetzelfde verhaal geldt voor de nieuwe vervoerder van Limburg Veolia. Ook hier krijgt de SP ronduit trieste verhalen. De SP gaat een dossier hierover een dossier samenstellen en roept mensen op te reageren.

Lees verder
22 december 2006

WMO, Wet Maatschappelijke Onrust

De SP maakt zich zorgen over de WMO. Wij zijn bang dat het een ordinaire bezuinigings maatregel is en dat hier veel mensen de dupe van worden.

Lees verder
11 december 2006

Kamervragen over dienstregeling Veolia op Maaslijn

De Tweede kamerfractie van de SP wil de mening weten van de minister van Verkeer en Waterstaat over de dienstregeling van Veolia op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen.

Lees verder
11 november 2006

SP keurt begroting af

En dat is ook zo... Blijkbaar is dit schokkend nieuws in de Venrayse gemeentepolitiek. Wij vinden het iets minder schokkend en vragen ons af hoe je het niet met het beleid eens kunt zijn en dan toch de begroting die dat beleid moet betalen, goed kunt keuren.

Lees verder
2 november 2006

Begroting gemeente Venray gericht op de toekomst?

Hoe zou het zijn als wij over 10 jaar kunnen kijken naar de CANON van Venray? Terugkijkend op de geschiedenis en de ambitieuze plannen van de gemeente Venray? Welke doelen zijn gerealiseerd en zijn van belang voor een verdere toekomst? Zijn er onderwerpen die wellicht op de kaart zijn gebracht waarover wij, achteraf gezien, trots op kunnen zijn of waarvoor we ons schamen? Hoe zou de jeugd denken over het multifunctioneel centrum of het jongerencentrum in het Podium? Zijn er nog altijd wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen? Heeft de WMO dat gebracht wat wij voor ogen hadden, of was het misschien toch een ordinaire bezuinigingsmaatregel? Is het zorgvoorzieningenniveau gehandhaafd en heeft ze de toenemende vraag naar de zorgvoorziening gevolgd? Is het circuit de Peel uitgegroeid tot een onding voor de natuur en de omgeving? Of is Venray dan toch de groenste stad van Nederland geworden? Vergrijst Venray of is er genoeg werk, woonruimte en scholing voor de jongvolwassenen? Heeft de Floriade die impuls gegeven die ervan verwacht werd, of zijn we nog steeds de schulden aan het afbetalen?
De SP noemt dit niet zomaar, want dit zijn de punten waar het om gaat wat de SP betreft.

Lees verder
1 november 2006

Linda Weijs nieuwe voorzitter SP Venray

Met ingang van 1 november vindt er binnen het bestuur van de afdeling Venray van de SP een verandering plaats.
Huub Rademacher zal dan de functie van voorzitter neerleggen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier