h

Nieuws uit 2017

18 december 2017

SP protestmars Tihange op 23 december

Foto: SP

De SP roept mensen massaal op om mee te doen aan de protestmars op 23 december naar het ABP om de overjarige en onveilige kerncentrales Tihange met pensioen te sturen. Het ABP heeft 116 miljoen euro belegd in de rommelreactoren van Tihange. In totaal hebben Nederlandse pensioenfondsen bijna 250 miljoen in Tihange-eigenaar Engie belegd.

Lees verder
4 december 2017

Schimmel groot probleem in Brukske

Foto: SP

Tussen 23 september en 28 oktober deed de SP onderzoek naar vocht- en schimmelproblemen in huurwoningen in ‘t Brukske. Aanleiding was een bericht van een bewoonster, die last heeft had vocht- en schimmelproblemen in haar woning en dit maar niet opgelost krijgt met Wonen Limburg Venray. De SP wilde weten of zij de enige was die dit probleem had of dat er meer mensen zijn met dezelfde problemen. De resultaten zijn schokkend.

Lees verder
23 november 2017

Jan Hendriks opnieuw lijsttrekker SP Venray

Foto: SP

Jan Hendriks is opnieuw lijsttrekker van SP Venray voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dit hebben de leden van SP Venray besloten tijdens de drukbezochte ledenvergadering op woensdag 22 november. Hendriks voert een 27 personen tellende lijst aan. Dit is tevens het aantal raadszetels dat er in de gemeente Venray te verdelen is. Raadslid Joep Gielens bezet plek twee. Lizzy Bruno, voor het eerst op de SP-lijst, maakt de top drie compleet.

Lees verder
23 oktober 2017

Tour Tegen Tihange

De kerncentrales bij Doel en Tihange zijn verouderd en kennen vele gebreken. Deze Belgische kerncentrales draaien mede op Nederlands pensioengeld. In totaal hebben Nederlandse pensioenfondsen een kwart miljard geïnvesteerd in de eigenaar van de centrales Engie. Met ons pensioengeld brengen we 100.000en mensen in gevaar. Maar met ons pensioenkapitaal hebben we ook een kans om de centrales gesloten te krijgen.

Lees verder
19 oktober 2017

Fractie SP Venray zegt vertrouwen in Wim Schellen op

De fractie SP Venray heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking met raadslid Wim Schellen. Dit hebben de overige fractieleden unaniem besloten. De aanleiding is dat hij een conflict heeft met de landelijke partijorganisatie over de uitvoering van de afdrachtregeling van de SP.

Lees verder
23 september 2017

Plan Melkfabriek Leunen bijna van de baan

Foto: Ronald van Hal

Het plan om 288 arbeidsmigranten te huisvesten op de locatie van de Oude Melkfabriek in Leunen is bijna van de baan. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 19 september staakten de stemmen. Er werden zowel 13 stemmen voor als tegen uitgebracht. Dit betekent dat het punt de volgende raadsvergadering terugkomt. Wanneer de stemmen dan opnieuw staken is het plan van de baan. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier