h

Nieuws uit 2015

27 november 2015

Veel vragen over mogelijk AZC Blitterswijck

Foto: SP

Op woensdag 18 november werd bekend dat het College van B&W voornemens is een asielzoekerscentrum te vestigen op vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck waar ruimte zou moeten zijn voor 750 vluchtelingen. Na gesprekken met inwoners van Blitterswijck waarvan enkelen zich hebben verenigd in een actiegroep zijn er bij de SP-fractie de nodige vragen gerezen. En na de bijeenkomst van de vereniging van eigenaren op donderdagavond 26 november zijn hier nog meer vragen bijgekomen. Deze zijn schriftelijk aan het College van B&W gesteld. 

Lees verder
6 november 2015

Nieuw parkeerbeleid: De feiten tot nu toe

Foto: Omroep Venray / omroepvenray.nl

Diverse regionale media komen er blijkbaar niet aan toe het complete feitelijke verhaal te schetsen van de stappen richting het nieuwe parkeerbeleid in Venray. De inwoners van de gemeente Venray hebben er wel recht op om dit te weten. Vandaar dat we alle feiten op een rij hebben gezet.

Lees verder
26 oktober 2015

Wanneer komt nieuw beleid over inzameling van oud papier?

Foto: Paul

Afgelopen dinsdag 13 oktober verscheen in Dagblad de Limburger een artikel met als titel ‘Onvrede over papierinzameling’. Hierin staat dat het College van B&W af wil van het huidige beleid inzake de inzameling van oud papier. In afwachting van een besloten bijeenkomst is het huidige beleid met een jaar verlengd. Alle politieke hebben echter reeds in mei aangegeven hierover alleen in openheid over te willen discussiëren. Heeft het College van B&W niet zelf schuld aan het nog niet aanpassen van het beleid voor het inzamelen van oud papier?

Lees verder
17 oktober 2015

Regiovertegenwoordiging Noord- en Midden-Limburgse afdelingen in goede handen met Elianne Sweelssen

De Limburgse afdelingen van de SP kozen tijdens de regioconferentie in Roermond in ruime meerderheid voor Elianne Sweelssen als regiovertegenwoordiger. Zij zal voor twee jaar weer een steun en toeverlaat zijn voor veel afdelingen.

Lees verder
5 oktober 2015

Onderzoek naar duurzame bouw Talentencampus

De kosten voor de bouw van de Talentencampus bleken voor alle onderzochte locaties aan de hoge kant. Om hier iets aan te doen nam de SP het initiatief om het voorstel van het College aan te vullen met een onderzoek naar de bouw volgens het duurzame cradle to cradle-principe. Dit initiatief kreeg steun van alle andere partijen. 

Lees verder
2 oktober 2015

Discussieavond in Venlo: TTIP bedreiging of uitkomst?

Foto: Christian Mang / Campact

Wie bepaalt wat u gaat eten? Liggen er binnenkort chloorkippen op uw bord? Genetisch gemanipuleerde producten, vlees vol hormonen en antibiotica? Het vrijhandelsverdrag TTIP maakt het zelfs mogelijk dat multinationals bijvoorbeeld Nederland aanklagen over onze eigen handelswetgeving via commerciële rechtbanken in Washington. Willen we dat of kunnen we hier nog iets aan veranderen? Om hier antwoord op te krijgen vindt aanstaande maandag 5 oktober in Venlo een informatie- en discussieavond plaats over TTIP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier