h

Nieuws uit 2018

21 oktober 2018

Wordt de schimmel in huurwoningen in ‘t Brukske nu eindelijk aangepakt?

Afgelopen woensdag 3 oktober was de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’ en de SP in gesprek met wethouder Van der Putten. Directe aanleiding was het op dinsdag 18 september aangeboden rapport ‘Brukske, Schimmelwijk’ aan het college en de gemeenteraad van Venray aan. Een kleine week eerder kwamen de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’, de SP en Wonen Limburg al bij elkaar voor een verkennend gesprek.  

Lees verder
12 oktober 2018

De Voedselkaravaan komt er aan

In 2018 gaat het netwerk Voedsel Anders de stad in en de boer op met een Voedselkaravaan die door geheel Nederland trekt. In elke regio worden nieuwe verhalen en aanbevelingen op gehaald over de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem.

Lees verder
19 september 2018

Bijeenkomst over plannen huisvesting arbeidsmigranten in Venray en Horst

Woensdag 26 september a.s. organiseert de SP-werkgroep arbeidsmigranten een informatie- en discussieavond in De Wingerd (Maasbreeseweg 2 in Sevenum) over de plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten in Venray en Horst aan de Maas.

Lees verder
17 september 2018

Rapport Brukske Schimmelwijk aangeboden aan Venrayse raad en college

Foto: Stefan Hugues

De SP en de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’ vinden dat de politiek mede verantwoordelijkheid moet nemen voor de grote hoeveelheid schimmelwoningen in de wijk ’t Brukske. Daarom biedt de SP en de Actiegroep het rapport dinsdag 18 september aan de Venrayse gemeenteraad en het college aan.

Lees verder
28 augustus 2018

Schimmelproblemen ’t Brukske groot, tevredenheid Wonen Limburg klein

Foto: Stefan Hugues

Afgelopen maandag 20 augustus jl. boden Mariska van Stelten en Bert Vermeulen namens de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’ en SP het rapport ‘Brukske, Schimmelwijk’ aan Samad Houbban van Wonen Limburg Venray aan. Een discussie en het uitwisselen van ervaringen ging hier aan vooraf.

Lees verder
17 augustus 2018

Veel schimmel in huurwoningen 't Brukske

Foto: SP Venray

Bijna een jaar deed de SP en later de ‘Actiegroep voor een Gezonde Wijk’ onderzoek in ‘t Brukske naar vocht- en schimmelproblemen in huurwoningen. Het rapport stemt somber: bijna de helft van de ondervraagde huurders geeft aan vocht- en/of schimmelklachten te hebben. Over de aanpak van deze problemen door Wonen Limburg Venray zijn huurders helemaal niet te spreken. Maandag 20 augustus a.s. overhandigd de Actiegroep en de SP het rapport aan Wonen Limburg Venray.

Lees verder

Pagina's

U bent hier